Wat is een overhemd?

Een shirt is een doek dat het bovenste deel van het lichaam bedekt. Shirts zijn meestal korte mouwen en worden zowel door mannen als vrouwen gedragen. Het shirt is gemaakt van katoen of een rayonmix. Het ontwerp van de V-hals is een populaire stijl onder mannen. Het shirt kan worden gedragen met een stropdas of zonder. Het is een veelzijdig kledingstuk dat in veel verschillende instellingen kan worden gedragen.

De shirts werden een mode -nietje in Europa rond 1860, toen keizerin Eugenie van Frankrijk ze begon te dragen. Het Garibaldi -shirt, een rood shirt gedragen door vrijheidsstrijders onder Giuseppe Garibaldi, werd populair. Het Century Dictionary definieert een gewoon shirt als gemaakt van katoen of linnen en klaar voor zetmeel. Het heeft een kraag en polsbandjes die meestal gescheiden zijn. De manchetten hebben meestal de vorm van een vat of een enkele knop.

De lengte van elke arm varieert van persoon tot persoon, maar voor een goede pasvorm, meten beide armen. Kies de kortere arm en kies een shirtgrootte die langer op de arm ligt. Een langere mouw is gemakkelijker om mee te werken dan een die te kort is. Als u niet zeker bent van de exacte lengte van uw armen, kan een kleermaker u helpen meten. Een persoonlijke stomerij kan ook de metingen uitvoeren. De metingen zijn cruciaal.

Damesoverhemden zijn vergelijkbaar met herenoverhemden, maar hebben verschillende namen. In de jaren 1800 verwees Blaady naar losse kapsels. Bovendien werd de term top ook gebruikt als een catch-all-term voor een shirtachtig kledingstuk. De eerste wordt vaker gebruikt om te verwijzen naar dameskleding, terwijl blouses vrouwelijker zijn. Een top kan ook een Camisole of een lichtgewicht trui shirt zijn.